In Nepal onderging ik mijn eerste klankschalenbehandeling en ik was erdoor overweldigd, euforisch haast. Het dwong me op bijzondere wijze om naar mijn kern te gaan. En niet alleen het geluid en de trilling van de klankschaal, maar ook de stilte erna was indrukwekkend. Vol energie ging ik naar huis en nam een besluit. De ervaring die ik heb opgedaan in Nepal wil ik delen. Ik wil andere mensen laten voelen wat klankschalen voor ze kunnen betekenen.

Om dit te kunnen doen heb ik een opleiding gevolgd voor klankschalenbehandeling volgens de Peter Hess-methode. Peter Hess is ingenieur in technische natuurwetenschappen en is pedagoog en houdt zich reeds twintig jaar bezig met de invloed van klanken op de mens.
Ook beoefen ik al meerdere jaren meditatie en yoga. Een combinatie tussen klankschalen en yoga, tussen passief en actief geeft mooie resultaten.

Tegenwoordig leven we in een drukke, stressvolle wereld, we nemen te weinig tijd voor ons zelf. Ik vind het belangrijk om vanuit je hoofd naar je hart te gaan, dat je leeft vanuit een hartsverbinding. In contact met je gevoel!

Daarnaast vindt ik het ook belangrijk dat ik mezelf steeds verder ontwikkel. Inmiddels heb ik trainingen gevolgd om te leren werken met stemvorken en zal ik starten met een training die mijn vaardigheden in de muziek verder ontwikkelt.

De toon van klankschalen
beroert ons innerlijk,
en brengt de ziel in trilling.
De klank lost spanningen op,
mobiliseert de zelfhelende krachten
en maakt scheppende energie vrij

Peter Hess