heart

Als je klankschalen aanslaat, is er altijd een reactie, de omgeving reageert, zichtbaar of onzichtbaar. De makkelijkst waarneembare reacties zijn de fysieke reacties. Deze gevoelens zijn niet voor iedereen hetzelfde. Je komt zelf elke keer anders binnen en er kunnen nieuwe aandachtspunten zijn. Je persoonlijkheid, een conflict wat je bezig houdt, je bereidheid om je open te stellen, veel speelt een rol.
Bijna iedereen die voor het eerst klankschalen hoort, merkt op dat je aandacht verplaatst van het denken, doen of praten, naar het luisteren. De buitenwereld lijkt minder belangrijk en je vermogen om naar binnen te keren verbetert.
Zingende schalen kunnen gedachten, gevoelens, emoties, beelden en zelfs een muzikale trance oproepen. Veel mensen krijgen de ervaring alsof hun geest is aangeraakt. Diepe vrede kan ontstaan. Vaak is er een lichamelijk gevoel van welbevinden na een “klankschaalbad.” Energie herleeft, malende gedachten kunnen stoppen. Je voelt je diep ontspannen. Je kunt in rust herkennen hoe je voldoet aan waarden en normen. Het is ook mogelijk dat als het ware een ander licht op bestaande problemen geworpen wordt en dingen zich onverwacht oplossen. Tegelijk kan zekerheid naar boven komen dat je waardevol bent omdat je bestaat. Je bent goed zoals je bent.